Het overschaduwd kinderfeest

Roetpiet, rasta-Sint, detectiepoortjes bij de intocht, demonstraties, vrijheid van meningsuiting, boze volwassenen en blije kinderen.

Omdat ik het zo jammer vind dat de discussie rondom dit kinderfeest steeds feller oplaait, schreef ik onderstaand gedicht. De directe aanleiding was het bericht dat ik vanmiddag las dat vier Zwarte Pieten de HEMA uitgezet zouden zijn in Klazienaveen.

Misschien is het Pietenpact van België zo gek nog niet. Maar als alle kleuren toegestaan zijn, dan mag er hier en daar toch ook nog wel een zwart pietje opduiken, naast alle groene, roze, gele, gevlekte en witte pietjes? Wat zou het mooi zijn als er een compromis gevonden kon worden!

Ik wens iedereen een gezellige Sinterklaastijd!

gedicht-piet


Een reactie plaatsen

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial