Over Mariëtte

Als kind was ik dol op het schrijven van verhaaltjes en gedichten. Taal vond ik sowieso erg leuk, ook dictees maakte ik graag. In mijn tienerjaren pende ik stapels dagboeken vol; het creatieve aspect van het schrijven was wat naar de achtergrond verdwenen en dat is vele jaren zo gebleven. Interesse in de Nederlandse taal heb ik altijd gehouden. Vanaf mijn 19e heb ik enkele jaren gewerkt als secretaresse. Ondanks dat ik de jongste was op kantoor, riepen collega’s vaak mijn hulp in bij het opstellen van wat lastigere brieven. Jaren later – ik was toen HR manager – lag de focus vooral op het schrijven van beleidsmatige stukken.

Enkele jaren geleden ging ik privé door een moeilijke periode. Tot mijn verbazing manifesteerden mijn gedachten zich regelmatig in rijmvorm. Ik ben toen (opnieuw) begonnen met het schrijven van gedichten; een duidelijk verwerkingsproces voor mijzelf. Schoorvoetend heb ik een aantal gedichten aan wat mensen laten lezen, en ik kreeg erg positieve reacties. Toen ik zelf in wat rustiger vaarwater terecht gekomen was, merkte ik dat het ook leuk is om gedichten en verhalen voor andere mensen te schrijven, door mij goed in te leven in hun situatie.

Storytelling voor bedrijven was eigenlijk een logische en mooie aanvulling. Geweldig om een bedrijf door middel van aansprekende verhalen een gezicht te geven en daardoor klanten te binden en medewerkers te motiveren. Mijn HR-achtergrond komt me hierbij goed van pas.

randje-stoel


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial